Nieuw middel tegen dunne vezel neuropathie

Een middel tegen dunne vezel neuropathie dat meer symptomen verlicht dan alleen de pijn? Dat bovendien in staat is om weefselbeschadiging in zenuwvezels te herstellen? Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar toch wordt er in Nederland aan gewerkt.

ARA 290, zoals het middel heet, is een nieuw soort biologisch medicijn dat ontwikkeld is in een Amerikaans laboratorium. Je dient het jezelf toe met een dagelijkse injectie. Het wordt momenteel in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) getest op sarcoïdosepatiënten met dunne vezel neuropathie.

Voor het maartnummer van SarcoScoop, het kwartaalmagazine van de Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland, interviewde ik LUMC-onderzoeksleider prof. dr. Albert Dahan en dr. Tony Cerami, de uitvinder van het medicijn, over de onderzoeksresultaten tot dusver.

Klik hier om het artikel te lezen. Het interview wordt vervolgd met een overzicht van wetenschappelijk onderzoek naar sarcoïdose in Nederland.

Eveneens van mijn hand in het maartnummer van SarcoScoop: een portret van de sarcoïdosezorg in een middelgroot regionaal ziekenhuis, het Wilhelmina Ziekenhuis Asssen.

Wat is sarcoïdose?

Voor meer informatie over SarcoScoop en lid worden van de Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland, klik hier.

Reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s