Met een uitspraak van een Tibetaanse politicus krijgt een eerder artikel van mij over de kwestie Tibet een vervolg

In het Boeddhistisch Dagblad van 27 maart staat het artikel ‘Tibetanen in India vrezen gevolgen opgeven eigen identiteit’.

Hierop heb ik als volgt gereageerd:

“In het licht van de discussie rond mijn artikel ‘In China mag je best boeddhist zijn’ (22 februari jl.) is het interessant om te zien wat Tibetaanse leiders zeggen wanneer ze zonder meel in de mond spreken: er is een bevrijdingsbeweging die strijdt voor terugkeer van alle in ballingschap levende Tibetanen naar een vrij Tibet.

Het vasthouden aan de politieke identiteit van de Tibetanen en hun nationale rechten lijkt mij op gespannen voet te staan met de ‘officiële’ inzet van culturele en religieuze lotsverbetering in een autonome regio binnen het Chinese staatsverband.

Waarvan graag akte.”


Voor het artikel van 22 februari jl. kun je hier klikken