Bericht van een grote dwaas

Tien jaar geleden was ik nog directeur communicatie van het Philips-concern. In het concert des levens waarvan niemand een program krijgt, kwam boeddhisme op dat moment niet voor.

cover_communicatiemagazine_2016_nr10Ik had raar opgekeken wanneer iemand mij had gezegd dat mijn werkend bestaan op zijn einde liep en ik spoedig lessen in de zenmeditatie zou volgen. Heel raar.

Een echo uit wat wel een eerder leven lijkt, klinkt door in een artikel dat in het blad Communicatie Magazine staat. ‘Oosterse wijsheden voor vakgenoten’, kopt de omslag. Met de auteur, Rocco Mooy, redacteur van het blad, heb ik wat heen en weer gemaild over de betekenis van boeddhisme en spiritualiteit in relatie tot een ‘juist levensonderhoud’.

Waar ik erop rekende mij verspreid door het artikel in enkele citaten tegen te komen, vind ik onder de titel ‘Bericht van een grote dwaas’ in een afzonderlijk kader grote delen van onze digitale correspondentie terug.

Wie belangstelling heeft voor nog een bericht van deze grote dwaas, kan hier klikken; meer informatie over Communicatie Magazine vind je onder deze link.

9 antwoorden op “Bericht van een grote dwaas”

 1. Dong minh tan23 oktober 2016 om 02:53Beantwoorden

  schijnbaar zijn de wegen van de boeddhanatuur ondoorgrondelijk.
  NAM MO A DI DA PHAT ( Amitabha )

 2. Jaap Remmerswaal23 oktober 2016 om 12:24Beantwoorden

  En mijn dank voor al die gedachten over uw wonderlijke reis door het leven die misschien juist door de vele werelden die u heeft doorkruist elkaar zo verrijken. Wens u alle goeds.

 3. joop b24 oktober 2016 om 00:29Beantwoorden

  Kom op Jules. Iedereen doet wel eens iets dwaas. Maar om nou je zelf een dwaas te noemen alsof je in een permanente staat van dwaasheid verkeert…en dan ook nog wel een grote. Wat is nou groot in dit verband? Dus ik zou zeggen: erken je dwaasheden en doe met die kennis het daarna weer beter. Van die etikettenplakkerij kom je ook niet gemakkelijk af. Je schrijft leesbare en wat mij vetreft inspirerende stukjes. Lekker krities ook. Soms draaf je wel eens wat door, maar dat is allemaal wel in balans te krijgen. Je bent een zoeker naar waarheid (let op:niet dé waarheid). Dat is mij sympathiek.

 4. Ine Kuijsten24 oktober 2016 om 11:03Beantwoorden

  Ik schrok ervan te lezen dat je nog maar een half uurtje per dag op kunt zijn, Jules. Zo knap dat je middels je artikelen toch nog zo volop aanwezig kunt zijn en mensen aan het denken kunt zetten. Hartelijke groet.

 5. Kuijsten-Moers24 oktober 2016 om 11:13Beantwoorden

  Dag Jules,

  Ik had een reactie geplaatst onder dit artikel maar ik geloof niet dat dit gelukt is.

  Ik schrok er wel van dat je nog maar zo weinig op kunt zijn.

  Gelukkig dat je toch nog steeds dat enorme talent van je in kunt zetten om te schrijven en anderen te inspireren en tot nadenken te stemmen.

  Ik wens je alle goeds en licht op je pad, Jules.

  Hartelijke groet, Ine Kuijsten

  1. Jules Prast24 oktober 2016 om 13:08Beantwoorden

   Het is gelukt; dankjewel, Ine. Ik ben inderdaad behoorlijk achteruit gegaan qua conditie.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.