Tien jaar geleden was ik nog directeur communicatie van het Philips-concern. In het concert des levens waarvan niemand een program krijgt, kwam boeddhisme op dat moment niet voor.

cover_communicatiemagazine_2016_nr10Ik had raar opgekeken wanneer iemand mij had gezegd dat mijn werkend bestaan op zijn einde liep en ik spoedig lessen in de zenmeditatie zou volgen. Heel raar.

Een echo uit wat wel een eerder leven lijkt, klinkt door in een artikel dat in het blad Communicatie Magazine staat. ‘Oosterse wijsheden voor vakgenoten’, kopt de omslag. Met de auteur, Rocco Mooy, redacteur van het blad, heb ik wat heen en weer gemaild over de betekenis van boeddhisme en spiritualiteit in relatie tot een ‘juist levensonderhoud’.

Waar ik erop rekende mij verspreid door het artikel in enkele citaten tegen te komen, vind ik onder de titel ‘Bericht van een grote dwaas’ in een afzonderlijk kader grote delen van onze digitale correspondentie terug.

Wie belangstelling heeft voor nog een bericht van deze grote dwaas, kan hier klikken; meer informatie over Communicatie Magazine vind je onder deze link.