Welkom

image

Welkom bij JulesPrast.nl, een verzamelsite met verschillende blogs en bijbehorende achtergrondinformatie.

In de blogs op deze website staan opinies over maatschappelijke issues en het communicatievak, persoonlijke en professionele herinneringen, beschouwingen over management en leiderschap, gedachten over literatuur en filosofie, artikelen over (mijn leven met) de zeldzame ziekte sarcoïdose, en bijdragen over boeddhisme, in het bijzonder over zenboeddhisme, mijn spirituele ‘thuisloze thuis’.

Ook is op deze website informatie te vinden over mijn pershistorische studie uit 1988 over voorgeschiedenis en beginjaren van het antirevolutionaire dagblad De Standaard (1872-1887). Deze studie, waarnaar onder historici nog steeds vraag bestaat, is voor belangstellenden op aanvraag gratis in digitale vorm beschikbaar.

Tezamen beslaan deze thema’s het terrein waarop ik mij in de loop van mijn volwassen leven heb bewogen als onderzoeker en docent, als journalist, voorlichter en communicatiedirecteur, en tegenwoordig als blogschrijver, redacteur en columnist, op geleide van het vallen en opstaan dat een fragiele gezondheid en beperkte mobiliteit met zich meebrengen.

Jules Prast


Verder lezen

Klik hier voor mijn persoonlijke blog.

Klik hier mijn blog over Zen & Boeddhisme.

Klik hier voor mijn blog over Gezondheid & Ziekte, en in het bijzonder over de ziekte sarcoïdose.

Klik hier voor mijn studie over De Standaard.

%d bloggers liken dit: